monday morning.

Godmorgon och välkomna till en ny dag och vecka!

Kommer tillbringa måndag - fredag i skolbänken (hör inte till vanligheten) har haft regn hela helgen men tidag tittar solen fram, underbart!! Pepp är också att jag återigen fått PD! Denna gång i Project Management, woop woop! Nya ämnen nya tag enbart fyra ämnen kvar nu ...vart tog tiden vägen?

Ha en fantastisk vecka,

i väntan på bussen.

&Bells

cairns <3

Halloj!

Mycket har hänt de senaste dagarna, både på gott och ont. Fyra nätter har spenderas uppe i vackra cairns, helt kär i den staden! En väldigt mysig och fin stad som har regnskogen på ena sidn och stora barriärrevet på andra sidan. På grund av det tropiska klimatet kändes det som att komma till Thailand igen när man klev av planet. Värmen är helt annorlunda till vad den är här nere i Brissy, även om man kände en liknande värma i somras men ni vet den där tryckande fuktiga värmen den hade de där uppe.



Vi landade på torsdag morgon och åkte till hotellet, dumpade väskorna och begav oss mot, vad vi trodde, stranden! MEN fick då reda på det inte fanns någon centralt som vi kunde bada i pga av att det är manetsäsong så vi landade vid lagunen istället vilket passade oss väldigt bra. Mötte senare upp några kompis som var där uppe och planerade kvällens aktiviteter! Gratis goon, pizza och champagne..vem tackar nej till det? Inte vi så hem till hotellet, power nap och sedan på med kvällens outfit! Kvällen var riktigt bra och lite utöver det vanliga, vet inte hur det gick till med deltagande i en danstävling var vi i alla fall. Att vinna fanns ju ingen möjlighet till så länge man inte tog av sig några kläder och medan några av de andra tjejer slängde lite kläder här och var behöll jag och Madde vartenda litet plagg på! På väg av från scenen fick vi drinkbiljetter för vi hade ställt upp, catching!

vår hotellsäng.

Sara, Camilla, Lisette, me and Anna!


På fredagen hittade vi till stranden i alla fall, en underbart mysigt område strax norr om cairns palm cove. Lapade sol hela dagen innan vi åkte tillbaka till Cairns. Blev en lugn kväll med middag så vi skulle vara ordentligt utvilade inför lördagens utflykt. På lördagen var det dags att bege sig med båt ut till barrärrevet. Snorkla bland alla dessa djur och få klappa vissa av dem var en helt fantastisk upplevelse! Helt slut efter en dag ute på havet så en behövlig tupplur efter det var dags för utgång #2! Var ju tvungen att använda våra drinkbiljetter från i torsdag! Ännu en rolig kväll vilket jag inte tror att jag och Madde kan undivka när vi rockar våra kroppar tillsammans!











På söndagen var vi tillbaka på stranden men provade denna gång clifton beach. Finare strand än palm cove och det var strålande sol hela dagen. Underbart att bara få vara och ligga i sanden och njuta av livet, kunde inte haft en bättre söndag! På måndagen var det dags att åka hem men innan det hann vi med en sista solning vid lagunen, gäller att lapa så mycket sol som man kan! :)







Cairns fick mig nyförälskad i Australien igen. Det är ett sådant spännande land som kan erbjuda så mycket och människorna här är helt fantastiska. Ska njuta så mycket jag bara kan mina sista månader här nu <3 Nästa äventyr är inte inbokat ännu men det lutar mot en påhälsning söderut!

&Bells

she proved me wrong.

Halloj!

Mysigt kvälll igår hos Madde - mycket bra värdinna!! Hon hade fixat ihop en mycket god mat och dukat så fint med levande ljus. Bakis som hon var hade hon ändå lyckats bland annat laga ihop en ubergod paj! Efter maten förflyttade vi oss till soffan och började titta på Skärgårdsdoktorn minns inte när jag såg det senast men usch vad ja höll på att krypa i skinnet. Man sitter ju som på nålar hela tiden och man väntar ju bara på att någon ska göra sig illa för det är ju vad hela serien går ut på, folk skada sig medan skärgårdsdoktorn kommer till undsättning.. eller? Hahaha det var bättre förr när man var så liten och inte tänkte så mycket och la märke till alla små detaljer! Efter några avsnitt körde vi vidare på våra vänners liv. Hann se tre avsnitt och jag var såld efter första minuten, hur har jag kunnat missa detta humorprogram?! Får ni chansen så titta för alltså OMG hahaha :) Enligt Madde som sett alla avsnitt så är det bra för oss tjejer som inte riktigt alltid kan förstå hur män tänker. Lite kul att få inblick i 4 "mäns" vardagsliv.


Vi var så pigga men kände att det var dags för något annat så vid 2 -tiden öppnade vi champagneflaksan och körde ett parti Texas HoldEm. Gick ju sådär för mig som var med på typ tre händer innan jag förlorade allt men övergick då till att vara en ypperlig dealer! Under spelets gång och medan champagnen spreds i kroppen kom vi in på djupa känsliga ämnen som gör att man kommer ett steg närmare varandra och man får en ny starkare syn på varandra..vänskapet stärks genom att man utbytter erfarenheter! Våra tidigare erfarenheter bildar den personen man är idag och utan att vara stolt över sina tidigare erfarenheter hur kan man då vara stolt över sig själv? När vi kände att det var dags att återuppta spelet igen kände vi för lite till av "våra vänners live" istället..resulterade med fyra tjejer snarkades på soffan inom en vääääldigt kort tid, haha!!

Har ju haft lite hemlängtan denna vecka och Madde tipsade mig om en bra bok som jag tänkte börja läsa..får se om den kan styrka mig lika mycket som den har stärkt henne. Återkommer med resultatet. Dags att återgå till studierna innan vi avbryter för en promenad med min fantastiska vän Madeleine Johanna Fransson <3

&Bells

easter 2012.

Halloj!!

Oj oj oj vilken påsk jag har haft men strålande sol hela helgen igenom!! På lördagen körde vi påskafton a la aussie/swedish way! Började med BBQ och provade Kanagaroo för första gången och det var helt OK lite för mört för min smak eftersom jag gillar stekar well done. Första leken som anordnades var tipspromenad där man ska gissa vem som kommer vinna tävlingen som kommer avgöras senare. Sedan sprang jag upp för att byta om så man kunde gå fullt ut i Öl brännbollen! Hahahaha länge sedan jag skrattade så mycket! Uppvärmingen bestod av hoppa säck och springa med en sked i munnen med ett ägg på. Sedan när vi skulle förklara hur brännboll går till för icke svenskarna så gick det ju sådär, hahaha! Det blev helt fel i skallen på dem att man kastade bollen till sig (where the f'ck is the pitcher??) och att vi kunde vara flera stycken på samma ställe samtidigt (go back go back go back you cant be two at the same base!!!) Efter mycket om och men började de sakta men säkert att förstå spelet! En av höjdpunkterna var när en amerikanare lyckas slänga iväg hela racket istället för bollen rakt upp på spelplan, som tur var skadades ingen då MEN givetvis ska ju allt hända mig, fick en boll rakt på handen. Tur i oturen aktade jag mitt ansikte för bollen och fick då istället den på handen, blåöga deluxe om jag inte haft händerna där! Kvällen fortsatte med ännu mer lekar och runt tio elva på kvällen kom någon på den briljanta idén om att vi skulle spela fotboll. Riktigt roligt men tog slut ganska tidigt för mig för som sagt saker händer allti mig så fick en rejäl glidtackling och blev lte omtucklad så valde att socialisera mig istället för att fortsätta spela :p Någonstans mitt i allt detta blev det bråk mellan några pojkar och jag gillar icke det så höll mig i bakgrunden och allt lugnade ner sig när polisen kom! Därefter blev det hemgång, några gick vidare på "efterfest" medan jag gick hem till min säng!
Måla ägg..javisst!!


ölbrännboll

Söndagen bjöd på linköpings reunion nr1. Mötte upp Esther och Emelie i South Bank och sedan så käkade vi lunch, strossade lite, satt i gräset och bara pratade en massa gamla minnen. Blev också en hel del skvaller om vem som gör vad nu för tiden och si och så, haha! En mycket trevlig eftermiddag! Dock hade jag ont i hele kroppen efter alla bravader jag var med om dagen innan! Senare på kvällen var det dags för reunion nr2 Emelie kom på besök! Tog bussen hem till mig och sedan satt vi i mitt vardagsrum i flera timmar och uppdaterade varandra om våra liv! Sedan slocknade vi ganska så fort i sängen!

Måndagen bjöd på strålande sol så en frulle på balkongen fick vara våran start på dagen. Sedan flyttade vi oss ner mot poolen för sol och bad. Kvällen bjöd sedan på grill, sangria och utgång! Fantastisk rolig kväll som bjöd på det ena och andra! Provade en ny klubb där det var max 10 per på så åkte in till stan till gamla trogna DUB ist! Händelserik kväll som gjorde att jag inte mådde allt för bra i skolan dagen men jag va där och presterade mer än jag trodde jag skulle klara av. Efter skolan mötte jag upp Emelie och Henke inne i South Bank för en glass och lite parkhäng innan vi tog bussen till Garden City för bio American Pie - Reunion hahahaha den filmen var crazy, hahaha garvade så jag tjöt! Kroppen värkte fortfarande efter påskens påhitt så kanske inte var den bästa att se när hela kroppen gör ont när man skrattar.

Onsdag morgon var det dags att ta farväl av Emelie som skulle flyga tillbaka hem till Adelaide. För mig blev det ännu en dag i skolan och sedan så hyrda jag, Madde och Cilla film unnade oss en lugn filmkväll medan de andra gick ut och skakade rumpa! Vi sparade oss till torsdagen för en ordentlig DUBSTEP kväll som var awesom, pratade med massa konstigt folk som kallades oss för vikingar och som inte kunde förstå att jag var svensk för jag var ju inte blond, hahaha!! (Både Madde och Cilla är blonda bör tilläggas :p )

Kroppen har börjat återhämta sig, dick börjar min hals göra ont så denna helg blir lugnt. Har även på något sätt lyckats sträcka en muskel eller något på vänster sida för det gör satans ont när jag skrattar och i vissa rörelser sticker de till börjar bli bättre men träningen får vänta lite.

I går somnade jag framför "Ensam Hemma" kl 9isch och vaknade en timme sedan och sa "Oj jag tror jag måste åka hem  nu"...bor bara en trappa upp så vet inte riktigt var jag tor jag vaknade någonstans haha tjejerna fick sig ett gott skratt iaf! Kvällen bjuder på myskväll hemma hos Madde (IBS-reps.) med troligen lite skärgårdsdoktorn eller något annat av hennes svenska serier/filmer som hon samlat på sig under hennes Aussiår!

Ta hand om varandra!!

&Bells

idag saknar jag..

Sverige otroligt mycket. Min kära underbara familj och mina fantastiska vänner är extra mycket saknade idag! Ångrar inte en dag sedan jag satte min fot på Australiensk mark för första gången i mitt liv men idag har jag haft en dag då jag skulle vilja strosa på Linköpings gator igen. Mycket kan ha att göra med att Emelie från Linköping har varit på besök här i helgen och lite gamla minnen diskuterades vilket var otroligt mys! Sedan är hon den första hemifrån som haft vägarna förbi vilket ändå blir lite som en krock. Det är som man lever i en liten bubbla här medan alla andra man kände sedan innan är utanför och lever sitt liv. Svårt att förklara men det blev lite fel i systemet. Viktigt tror jag när man gör en sådan här resa att man uppskattar det man har här nere och för att kunna göra det fullt ut måste man sakna det man har där hemma.

Nu är det dags för mig att natta mig själv här i det upp och ner vända landet! Återkommer en annan dag med bilder och uppdatering om mitt fantastiska påskfirandet jag har haft!

Ta hand om er!!

Ni vet vilka  ni är.. jag älskar er, tack för att ni finns i mitt liv <3

&Bells

we are red.

Äntligen så har jag fått gå på en rugby match här nere och satan vad roligt det var!! Vi förstår inte riktigt alla regler så vi kom på lite egna medan spelet var igång, haha. Inför andra halvleken hade vi dock en gäng killar bakom som fått i sig en del öl och hade åsikter om matchen vilket resulterade i att vi förstod ännu mer! Igårkväll var första men absolut inte sista gången jag gick på Rugby här i Aussie, det vill jag lova!! Vi såg matchen mellan St. George QLD Reds V Brumbies och vi vann med 20 - 13..we are red!


Brumbies på uppvärmningen.





Strålande sol och inte är moln på himlen, så ser min påskafton ut! Madde och jag startade dagen med en promenad i det fina vädret och nu är det dags att fixa och trixa lite inför dagens äventyr. Vi ska ha BBQ med lite lekar och fira påsk lite Svensks/Aussie - måste ju passa på när man är på andra sidan jorden. Såg att snön fallit hemma i Sverige så jag får njuta av solskenet åt er alla..inget mig emot!! 

GLAD PÅSK / HAPPY EASTER!!!!


&Bells

swimlesson.

Halloj!!

I torsdags insåg mina vänner att jag inte kunde dyka och även har lite dåliga simkunskaper. Detta skulle ju genast ändras på och i poolen jag fick hoppa i. Började med dyklektioner på nedersta steget för att sedan våga mig upp ett trappsteg. Steget till det översta var inte det lättaste att ta sig till så simmade över till andra sidan för att hitta en kant som var lite mitt emellan. Det gick utomordentligt bra men vågade inte ta översta trappsteget. Iställe kurade jag ihop mig till en boll och tippade över kanten (som tydligen alla gjort när dem var små förutom jag...why???) Sedan tyckte jag det räckte med lektionen för dagen var helt slut och att inte hålla för näsan samtidigt var ju ännnu svårare!! Då blev det lite simlektioner i poolen istället för att vänja av mitt "grodsim" men det gick ju sådär eftersom jag sträckte mitt ena knä typ första simtaget, hahaha! Tror jag är lite för gammal för sånt här, haha!! Forsättning följer om min vänner får bestämma så vi får väl se om jag kan komma hem till Sverige och vara dykkunnig!

Varför dyka när man kan ligga i solen och steka? ;)


Present från killen i spirtbutiken....



Alla vi svenskar som shoppade där denna dag fick en liten gåva för vi var sådan trogna kunder, hahaha!!

&Bells

boktips.

Halloj!

Gällande litteratur när det kommer till Event har jag inte kommit över några bra hemma i Sverige. Har inte letat så mycket och under min tid på Valla använde vi enbart papperskopior vi fick utav våra lärare. Men här i Australien finns det en hel del bra litteratur bland annat en bok som jag läst och använt mig en hel del av här är;


Den går in på alla delar som man går igenom när man planerar ett event och ger mycket bra tips och råd. De har även med verklga event som har varit och använder dem som exempel när de går igenom vissa delar. Mitt mål är att läsa igenom hela boken pärm till pärm men har än så länge bara kommit till sidan 146 av 496, haha! Men har hoppat lite i de senare kapitlen eftersom vi går igenom delar som kommer senare i boken och då läser jag in mig på det som är aktuellt. Men är ni mer intresserade om hur man arrangerar event är denna bok ett bra instrument!

&Bells

lookout.

Halloj!

Igår var jag uppe för första gången på lookouten som ligger några kilometer ifrån vårt boende. En härlig kvällspromenad upp för berget för att titta på när solen går ner över vackra Brisbane! Det tar ungefär 1,5h - 2h att ta sig upp och ner...beror ju lite på hur länge man väljer att stanna där uppe och njuta av utsikten. Kameran i telefonen är inte den bästa när det är mörkt men ni förstår nog hur fint det va...




Nu blir det skola och Project Management!

&Bells

Studier utomlands ger högre lön.

Halloj!

Känns skönt att läsa en sådan här artikel när man sitter i Australien och har lånat en hel del pengar för att kunna vara här. Redan nu känner jag såklart att det är värt det! Att sedan läsa denna artikel känns ju extra bra! :)

http://www.dn.se/ekonomi/hogre-lon-efter-utlandsstudier

&Bells

masquerade.

Halloj!

I fredags var det födelsedagsfirande för Bea som fyllde 19 i torsdags! Vi firade henna på ett hotel strax utanför city i Woolloongabba och det var galet kul. Första gången så många ifrån klassen festade tillsammans och det var såå lyckat. Tyvärr kommer jag inte kunna vara med när nästa b-day party är men förhoppningsvis hinner vi ändå med fler party framöver! Igår var det dags för IBS - Playdate hos Madde och vi alla var så otroligt snygga ;) Vi skulle alla vara utklädda till någonting som började på I, B eller S och alla gick crazy! Vi hade en smurf, en brud, spader dam, Sandy och många fler "karaktärer" jag körde på Black Swan!

IBS - Logga!

Nu blir det strax skype med broder och sedan är det BBQ och på kvällens meny står det korv med bröd! Japp ni såg rätt, köpte korv på IKEA sist jag var där så nu har jag "riktiga" korvar och så har jag hittat "riktigt" Korvbröd eller iaf någorlunda normalt :p 

Watch out because today is April Fools ´Day!
&Bells

RSS 2.0