som på film.

Halloj!

Varje morgon tar vi bussen in till stan där skolan ligger. Varje morgon är den i princip lika full och man blir alltid lika överlycklig när det finns plats att sitta, hittar man två säten så man kan sitta tillsammans så är det jackpot!! Imorse var det samma sak och efter en hållplats fick jag sittplats vilket jag nu i efterhand är extra glad över. För vid trafikljusen efter denna hållplats åkte buschauffören lite fel. Han skulle svängt lite åt vänster för att komma åt bussfilen som leder upp mot motorvägen men hamnade istället i vanliga bilfilen där man enbart svänger vänster. Problemet blev att när det var grönt att köra så kör busschauffören såklart rakt fram för att komma in på bussfilen som leder upp mot motorvägen. Vad han då inte, antagligen, tänker på så ska ju bilarna svänga enbarg till vänster vilket gör att det finns andra bilar från andra håller som också de enbart svänger vänster. I normala fall så ska ju dessa färdvägar inte korsa varandra men i och med att vi skulle rakt fram skedde nu detta i morse. Detta resulterade i att den bil körde rakt in i bakdelen på våran buss och bilens front blev helt demolterad. Som tur är blev ingen skadad i bussen och troligen inte någon i bilen heller. Jag satt som tur var ner och hade ryggen mot såjag såg inte bilen men däremot kommer jag aldrig glömma skriken som var fyllde med skräck och panik innan smällen kom. Några andra av tjejerna såg in i bilens framsäte och såg deras panik när de insåg att nu smäller det...det är jag glad att jag "missade".

Som sagt vi alla mår bra och det kanske låter värre än var det var men man blir lite skärrad när någonting sådant här händer och det värsta man kan göra är att tänka "Tänk om" så det försöker vi inte att göra i denna sekund. Men detta fick mig ändå att tänka på att livet kan vara kortare än vad man tror så jag vill bara önska att alla som läser detta, ta nu vara på dagen och glöm aldrig att upskatta det ni har i livet istället för att tänka på vad ni skulle kunna ha. Njut av dem små sakerna och man kan aldrig visa sina nära och känner för mycket vad man verkligen känner för dem!!!

Ni vet vilka ni är - JAG ÄLSKAR ER!

&Bells

stradbroke island.

Halloj!

I söndags var vi ute på äventyr och denna gång styrde vi åter mot kusten. Men inte till våra vanliga destinationer utan denna gång var det dags att utforska Stradbroke Island som ligger i princip rakt österut från Brisbane. Först tog vi bussen in till stan sedan tåget ut mot kusten och Cleveland, där bytte vi mot båt för att sedan stiga iland på ön. Tog även en buss på ön så vi kom till andra sidan till en liten by eller vad man ska kalla det :) Gick längst med en gångväg upp vid klipporna och fick en underbar vy över havet, helt fantastiskt. Efter vår promenad som hade ett X antal stopp då vi var tvugna att ta kort på det ena och det andra och gärna på oss själva hahaha så avslutade vi iaf med ett dopp i det blå!! Ifrån Stradbroke kan man se både valar och delfinern men inget sådan stötte vi på, kan vara för att det inte rätt säsong!

Kuriosa om Stradbroke Island;
* North Stradbroke Island (som vi besökte) satt tidigare ihopg med Sout Stradbroke men genom en storm delades ön in i två öar.
* Nort Stradbroke Island är världens näst största sandö.

Bjuder på lite bilder nedan från vårt äventyr ..










&Bells

score.

Det jobbigast blocket hittills är som sagt över och jag klarade mig med bravur!
Högsta betyg rakt igenom på alla assessments, wooop wooop!


Nu Glee och sedan middag med fina Madeleine.

&Bells

IKEA.

Home Sweet Home!

Igår besökte vi IKEA och jag har inte varit där sen jag kom hit och vilken hemlängtan jag fick! Kändes som man var hemma i Sverige igen och gick och strossade på IKEA i Linköping. Vi startade med att köpa köttbullar och potatismos med lingon, minns inte när jag åt köttbullar senast på IKEA men kan nog ändå säga att de var godare här än i Sverige! Det är inte alls lika billigt som hemma men de har samma namn som hemma i Sverige på sakerna så de svenska namnen finns där. Efteråt tog vi en sväng inne på inredningen och fick med mig doftljus, nya lakan, plastpåsar och en ny hand handduk! Sedan var det dags för nästa höjdpunkt, godishörnan! Tyvärr har de tagit bort alla märken som inte är IKEA´s egan så några salta sillar eller Ahlgrens bilar blev det inte MEN fick med mig KORV, senap (gratis när man köpte två korvpaket :)), chips och köttbullar till Bella!
köttbullar!!!




&Bells

time for update.

Halloj!

Det har varit väldigt mycket på senaste tiden, först med allt i skolan sedan har helgen var fullspäckat så i tisdags när det var dags att ta nya kraften in i detta block så fanns det inga. Jag är helt slut! Det är inte bara ja utan alla vi svenska tjejer som hade samma ämne i förra blocket är helt slut. Energin är som bortblåst! Några är lite småsjuka medan andra, som jag, bara är allmänt trött. Kan bero lite på det tråkiga och varierande vädret, har varit lite grått och regnigt nu på sistonde...håller ju på att bli höst här nere! Det är inte OK, det gör så man nästan får julkänslor eftersom man går mot mörkare och kallare tider här nere. Poängtera är ju att man fortfarande strossar runt i shorts och t-shirt ;)


Vad har jag då hittat på sen sist.. Vi var på releaseparty i fredags för Dubstep DJ´s, en riktigt grym kväll men orkade bara dansa i 2h hade klackar OCH var nykter så blev en tidig hemgång. Skönt var det för i lördags åkte vi in till stan för att titta på lite Saint Patrick´s firande (paraden missade vi för den var helgen innan tydligen....oops!) sedan tillbaka hemåt  mot Genesis, en liten powernap sedan ner till BBQ området för att joina kanadensarna i deras festeri. Det är tydligen väldiggt stort i Kanada så de firade på rejält, hade hållt på sedan 12! Riktigt roligt att vi svenskar och kanadensarare har börjar härja tillsammans, det är ett grymt gäng! Söndag blev en slappdag med många TrueBlood avsnitt. Måndag däremot bjöd på en Cricket match som inte var så spännande som jag trot, fast det kan ju bero på att vi inte kunde reglerna, haha! Gick efter 15minuter mot Max Brennan i South Bank som är ett chocklad café och delade på en våffla med glass, jordgubbar, banan och chokladsås..mums!! Promenerade genom South Bank och in till stan och avslutade med en lunch på Vapiano. Deras Ceasar sallad är nog den godast som finns att köpa!!


Har som sagt börjar ett nytt bock.. Project Management och Manage Event Staging. Project Management är intressant och känns verkligen som ett ämne man kan ha nytta av i framtiden. Mange Event Staging känns just nu som väldigt mycket repetition av sådan som vi gjort tidigare i skolan. Samtidigt är det ett bevis på att vi har verkligen lärt oss en hel del under dessa månader som vi varit här nu.

Lite pics...

Keep Calm Drink On..Kanadensarna som vi lärt känna här vet hur man firar St Patrick´s Day så de ordnade en passande tröja till mig!


Cricket.


max brennan.

&Bells

train-drive by.

Härlig låt;


&Bells

How To Make It Work.

Halloj!

Imorgon är det presentation igen, denna gång är det dags för mig och Madde att presentera vår idé gällande en konferens. Vi valde att planera en bröllopskonferens med tema budget och en slogan "How To Make It Work". Kommit fram till riktigt bra idéer och tror verkligen på idén, synd att vi inte ska genomföra den ...än. Man vet aldrig i framtiden kanske man tar fram sina idéer från skolan och skrider till verket med dem!
Vår konferens logga.



Sista bilden på vår presentation imorgon!

&Bells

Anna Beda Cristina Svensson.

Idag fyller en av de finaste människorna på jorden år, tur med dagens teknink så fick jag vara med en snutt på hennes dag! Hon är den mest godhjärtade personen jag vet ..älskade mamma hoppas innerligt du får en fantastisk dag, du förtjänar det bästa!

SAKNAR OCH ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA!

&Bells





p.s min hårddisk har valt att sluta fungera så detta är den enda bilden jag hittade på min kära mor! Väldigt passande dock då hon alltid är den som fixar och donar så vi andra kan ta det lugnt... att tänka på andra det är prio ett för min fina mor! d.s

hard work pays off.

Halloj!

Fått betyg på första assessmentet vi gjorde i Event Development och jag fick en 5:a wohoooo hårt arbete det lönar sig må jag säga. Trodde inte att ja skulle få en 5:a då samma lärare satte en 3:a i förra ämnet på ett arbete ja tyckte va värt en 5:a.. men men en glad överraskning är aldrig fel att få!


Vaknade upp imorse av brandalarm ännu en gång MEN denna gång var det på riktigt. En lägenhet två våningar under mig hade glömt spisen på och somnat så tur att det inte blev värre en det blev, brandvarnare är en superbra uppfinning! När jag vaknade så trodde jag först jag hade drömt att det tjöt för det slutade ganska så snabbt men när jag gick ut på balkongen och ser svart rök stiga på sidan av balkongen är man inte så kaxig. Sprang in och väckte min ena roomie (fråga mig inte varför ja inte väckte den andra för det kan ja inte svara på) ut på balkongen igen för att se managerna gå stilla och lugnt med brandmännen. Insåg då att det inte var så farligt och Therese en av managerna tittade upp och förklarade att det inte var någon fara och vi kunde stanna kvar i våra lägenheter. Drama på morgonen är aldrig bra, usch vad trött jag varit i skolan idag men ändå lyckats få mycket gjort! Nu åter till pluggandet!

&Bells

6.

För exakt 6 månader sedan landade jag i Australien, Brisbane för första gången i mitt liv. Under detta halvår har jag lärt mig grym mycket och fått uppleva så många nya saker. Jag har gjort saker som jag aldrig någonsin trodde ja skulle få göra eller ens våga göra men här är jag. Shit har "bara" varit här i ett halvår det känns som jag varit här så sjukt mycket längre, vardagen man skapat sig här, vännerna, miljön vädret om inte annat som man vant sig vid! Tur att jag har ett helt halvår kvar ;) Räknar man på kurserna som ligger uppe på Martin College så har jag efter detta block (nästa vecka) klarat av 12 kurser och har sedan bara 6st kvar vilket innebär att tid till att göra andra saker än skola komma finnas. Förhoppningsvis jobba lite mer på event så man får se den sidan också MEN såklart och resa runt till nya ställen och upptäcka Queensland kusten lite mer!

jag för exakt 6 månader sedan.



&Bells

same same.

Halloj!!

Som ja skrivit innan är detta block fullt upp med massa massa plugg. Samtidigt som man har en liten klump i magen för man är stressad så är det roligt att hålla på att pula med att få allting att gå ihop. Just nu går ögongen i kors så det är dags att gå och lägga mig imorgon är det dags att börja på Event Development Assessmentet och då blir det återigen en budget att göra! Måste ändå medge att denna dag varit väldigt produktiv gällande Conference Program och vår Wedding Conference..har gjort klart programmet är i princip klar med budgeten och bump in/bump out schedule gällande de två sista kan ja inte göra mer i nuläget. Nu är det "bara Running sheet och Checklist för alla 11 rummen + ev Transport options sedan är min skrivande del klar..woop woop man ser ett slut!

Regnet en hel del nu ett par dagar vilket gör det lätt att plugga men längtar efter solen och att få doppa mina fötter i havet...

&Bells

moment i never forget.

Exalterad deluxe! Gårdagen var aweseome! En av de bästa dagarna i mitt liv det var så bra på så många sätt och vis. Festival som festival ska vara och fick lite Sverigekänsla när regnet öste ner och man klampade runt i leran. Träffade och hängde med underbart roligt folk musiken som man var där för var så j*vla bra! Fick se nästan alla ja ville och sista akten SWEDISH HOUSE MAFIA var OMFG! Det bästa var att när de går på scen och börjar spela så börjar regnet att ösa ner men ingen brydde sig för alla bara dansade/hoppade/diggade musiken! Hoppade upp på en kompis axlar också och det var helt galet va mycket folk som var där och som svensk måste jag säga att jag var riktigt STOLT! En helt otroligt rolig dag som inte kunde bli bättre..tack alla som förgyllde denna dag!
Swedish House Mafia

&Bells

Tagga Future!

Halloj!

Taggar Future Music Festival just nu, blandar Jessie J, SHM, Tinie, Gym Class Hereos för att komma i bästa moodet. Det försvan lite imorse när jag läste om vad som hänt i Globen på Avicii´s konsert, usch vad hemskt. Det är sådan som bara inte får hända! Blir förvånad att det kan hända i Globen som borde ha så mycket erfarenhet att anlita entreprenörer som vet vad som håller och inte håller, får hoppas att vi alla nuvarande eller kommande arrangörer lär sig någonting av detta. Ska bli spännande att se vad utredningen kommer fram till vad som orsakde det hela. Även om det just nu regnar ute så är jag glad att festivalen är utomhus så jag kan hoppa och skutta hur mycket jag vill utan att vara rädd att marken ska försvinna under mig.
Skänker en tanke till de som drabbades i Globen.

Läs mer på ;
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14463987.ab

&Bells

RSS 2.0