high five to me!

Presentationen idag gick mycket bra, titta bara på feedbacken från min lärare;

High Five To Me!

&Bells

gudmor/fadder.

Halloj!

Kan man få en finare utmärkelse i livet än att bli Gudmor/Fadder? Är redan gudmor till min älskade brorsdotter Emma och idag fick jag förfrågan om jag vill vara Fadder till det senast tillskottet bland mina syskonbarn, min älskade systerson Anton som föddes 17 januari 2012. Han ska inte döpas utan namngivas (heter det så?) istället så tror inte det heter gudmor då utan fadder istället.. eller? Hur som hur så är det exakt samma ansvar som en gudmor bär och jag är stoltare än stoltast över mig själv att både mina syskon tilldelat mig detta ansvar!

Anton, Pappa & Farfar <3



Emma <3




Nu ska ja sova för blir att vakna tidigt för ett samtal från Sverige och sedan är det kaffe så man vaknar till så jag kan göra min första egna presentation i Aussie till succé! Good luck to me!!


&Bells

drive.

Halloj!

Byron Bay levererade som vanligt! Denna gång hyrde vi bil och körde ner och det var inte så svårt som jag trodde det skulle vara. Visst det var lite konstigt till en början och ja låg väldigt nära vänsterkanten tyckte Madde så slutade med att jag insåg att jag lutade mig själv åt vänster för att styra bilen dit, hahaha! Det som var svårast var blinkersen, satte hela tiden på vindrutetorkarna istället och ibland blinkade jag åt fel håll men jag fick ordning på det till slut! Det var med blandade känslor jag lämnade ifrån mig bilnycklarna, skönt att ha klarat av det och vara tillbaka i Brissy men satan vad kul det var... Jag vill köra mer!! Kommer definitivt att passa på att köra så fort ja får chansen här nere, dock har jag än så länge bara provat automat men någon gång ska man väl testa manuell också!? :)

Vi åkte till Bryon för att fira Ewelina som fyllde 21 år i lördags, började lördagen med att 6.00 sjugna och väcka henne med partyhattarna på. Vid 7-tiden bar det iväg mot bussen som tog oss till bilarna. Pimpade bilen med partyhattar satte på hög musik och korkade upp. Kan ju säga att musikvalen till och från Byron skilde sig en del. På väg ner dunkade vi partylåt efter partylåt medan på hemvägen hade vi allsång till Lars Winnerbäck! Underbar känsla när man sitter bakom ratten i Australien och vrålar ur Linköpingsmusik! Fick även höra Californication så nu har ja kört och vrålat till den i tre länder..undrar vilket land som ska få höra den nästa gång?

Angående plugget så går det nu, har lite småpyssel att göra inför min presentation på onsdag men det känns bra. Hoppas bara att jag kan bli klar med det mesta ikväll så jag kan öva imorgon och kanske hinna göra lite på nästa assessment!

Ta hand om er,

&Bells

It´s so fluffy.

Halloj!

Sovmorgon imorse, vaknade inte förrän 11.45! Va uppe vid 6-tiden och pratade med Sofia i telefonen men sedan somnade jag om och det var sååå skönt att vakna upp utvilad och redo för en dag full med plugg. Suttit sedan dess och skriver ett Master Run Sheet och det började som en panikkänsla i magen men när man börjar få ihop allting och ser sig allting framför sig så känns det så jädrans bra! Det är det här jag älskar med event att det är som ett pussel med tusentals bitar som du ska få ihop till en bild som alla kan se. I början ser du alla bitar och tänker "Hur ska detta gå hop?" Sen i och med att arbetet fortlöper så kommer du ett steg längre i ditt pusselläggande och när sista pussebiten är lagt sprider sig ett leende på läpparna och nöjdheten är ett faktum. Är långt ifrån klar men jag tycker det är så jädrans kul, den här assessmenten har legat som ett mörkt moln över mig hela veckan men nu kom jag till den roliga delen när jag planerar hela eventet minut för minut och man får lägga om och lägga till saker här och var, det är tamefan roligaste assessmenten hittills! Titta på klippet nedan (bland det roligaste ever ) 0:50 börjar ni förstå min känsla "knocked over" och sedan It´s so fluffy!!! MEN byt ut flickan till mig, enhörningen till runsheetet och meningen till It's so fun! ;)

 

Back to my Master Run Sheet

 

 

&Bells


still here.

Halloj!

Igår bestämde jag och Madde oss för att stanna här på Genesis resten av tiden i Brisbane. Hittade ingen annan lägenhet som föll oss i smaken, finns en helt del fula fiskar där ute men oss lurade dem inte! Va nere idag och förlängde kontrakten och managern var så glad att vi stannade :) När datumet blev klart blev det så verkligt att man någon gång ska åka hem. Försöker inte att tänka på det så mycket för man vill leva i nuet och inte gå och tänka på att denna underbara tid har ett slut. Så Genesis 1 kommer vara mitt boende fram till 6 august 2012 sedan blir det att leva i resväska ett par veckor innan man är åter på svensk mark. För er som tappat bort adressen och vill skicka ngt spännande till mig så är den;
Genesis 1
Ms Elin Svensson
51/ 1848 Logan Rd
Upper Mt Gravat
4122 QLD
Australia


Annas sista kväll här i Aussie ska tillbringas borta på Garden City över en bit mat och dricka. Alkoholfritt blir det för min del då det blev lite för mycket igår när jag och Anna skulle dela på EN flaska vin, kan säga att det blev betydligt mer än en flaska vin men roligt var det!

Anna & Ja förra veckan <3

&Bells

kvällsdopp.

Halloj!

Aussie är ett underbart, fantastikt, grymt land som alla borde besöka. Måste ibland nypa mig själv i armen för att inse att jag faktist är här och försöka leva i nuet. Visst vi har massa massa saker i skolan just nu men båda ämnena jag har nu är väldigt konkreta och handlar om det ja ska göra senare i mitt yrkesliv. Visst då har du inte bara fem veckor på dig att researcha om en konferens för att samtidigt planera en annan samtidigt som du ska planera en nattklubbsöppning + ett helt nytt event som du ska komma på och pitcha med eller vem säger att det inte kommer vara så? woop woop välkommen till event branschen perfekt för dig som gillar många bollar i luften och blir lätt rastlös! Jag klagar inte jag menar tre trappor ner har jag en pool som jag kan gå till och pausa mitt pluggande i två timmar för att lapa lite sol och ta några simtag? Sedan kan jag ta mig ner till gymmet som ligger precis bredvid poolen för att rensa skallen lite och hämta ny energi, med en träningskompis som Christina så puschar man varandra lite mer vilket är superB. Sedan att jag idag även insåg hur skönt det var med ett kvällsdop efteråt gjorde det ju inte alls sämre! låg och guppade lite i vattnet pratade lite strunt, började frysa småsprang upp för att ställa mig i en varm dusch och sedan sätta på mig mjukiskläder..fick lite svensk sommarkänsla över det och jag gillart!

Snart har jag tillbringa halva min tid här i Aussie och jag älsklart!! Tack till alla mina nyfunna vänner och älsklingar här nere och tack till alla mina fantastiska vänner och familj hemma i Sverige som får mig att längta hem då och då! All kärlek till er.


&Bells

grouplove.


Utan musik skulle pluggandet bli så tråkigt. Har ni inte lyssnat på Grouplove förut, börja nu det är grymt bra indie rock!

 


&Bells


fredagsmys.

Halloj!

Snart klar med en av åtta assessments..eller? Usch vad segt det går för mig, finns så mycket annat man vill göra när man ska plugga! Jag unnande mig lite fredagsmys efter en lång dag pluggandes, har nog aldrig legat framför TVn nerkrupen under filten och bara sett på TV under hela min vistelese här i Aussie och när senast var jag själv en fredagkväll? Never happened before in Aussie, vilken kvalitetstid! Satte på AC;n, hade igång fläkten så de skulle bli lite kyligt, drog på mig filten, tände ljusen och låg där sedan och diggade först till glee - underbart avsnitt i fredags! sedan visade dem forrest gump och den är ju så fin! En av anledningarna till att jag inte tittar så mycket på TV här är för de har ju så mycket reklam! Tur att ja hade en liten skvallertidning jag passade på att läsa under tiden!


&Bells

allt annat.

Halloj!

Jag hittar ingen studiero, känns som jag bara stirrar på pappret och skriver ner massa struntsaker bara! Fy så är det alltid när man måste plugga då finns de så mycket annat man skulle kunna göra. Jag har iaf kommit på min idé och tema för nattkllubbsöppningen så det känns skönt så den idén spinner jag på just nu. Det svåra är bara att få ner allt man har i huvudet på print speciellt när ens egna tankar blandar engelska och svenska. Samtidigt som jag pluggat har jag hunnit tvätta, solat (förtjänade 2h paus i solen tycker ja allt), gjort en ansiktsmask, lagat mat tänkte städa men kände att jag måste lämna något till resten av helgen att avbryta mina studier med :p Tacka vet jag min radio som är väldigt bra sällskap när ja sitter och pluggar!

Annars hade vi en mycket trevlig kväll ute igår. Victory levererade som vanligt mycket bra musik men alla tyckte de var för varmt på dansgolvet där uppe så vi var mest på nedervåningen. Jag smet dock iväg lite själv upp på dansgolvet och skakade loss till senaste RnB musiken. Märks att vi brukar hänga på Vic för man börjar känna igen en hel del människor och det är roligt att stöta på folk som man träffat tidigare och bara stå och snacka en massa skit. Är ju dels här för att förbättra engelska språket så gäller att ta varje tillfälle i akt! Några blev lite fullare än andra och hade lite svårt att hålla balansen men måste säga att det skänkte en hel del gott skratt till mig! Graciöst nog höll hon sig någorlunda uppe (rumpan nuddade aldrig mark) och hon kep ihop benen så inget tjuvkik där inte! Kvällens bästa pick-up line va ett tuggumipapper! Den ni, inte alla som får ett tomt tuggumipapper av en främling, haha!

Dags att återgå till pluggandet, om ca en timme är de dags för nästa paus och den kommer tillbringas i gymmet. Hoppas alla får en underbar fredag och ni hemma i Sverige njut nu av snön som ni längtat efter!!

&Bells


det lönar sig.

Javisst det lönar sig att plugga hårt och vara en bra student. Idag damp det ner ett mail i min inkorg att jag hade ett fint litet diplom att hämta från studierektorns sekreterare...


Glad tjej!! Detta ska firas med en nykter utgång på Victory - ikväll ska vi dansa tills vi stupar!

&Bells

fmf.

Halloj!

I Tisdags var vi på bio och såg the vow mycket vacker film och det var inte många av våra kvinnliga ögon som var torra efteråt. I Sverige har den inte premiär förrän 4 maj och heter "Älska mig igen" gå och se den då, det är den värd!!

Detta block som jag har framför mig nu kommer bli väldigt tufft det är en hel del som ska göras i båda ämnena. Tur är att det är roliga saker som vi ska göra t ex planera en bröllopskonferenes, planera en launch night på en nattklubb samt picthar på ett riktigt event så den i klassen som kommer på det bästa eventet kommer få resurerna av skolan och sedan få genomföra det! the game is on! Något annat att se fram emot de närmsta dagarna är future music festival jag kunde inte hålla mig så idag köpte jag biljetter. Kände att jag inte hade råd eftersom man är en fattig student MEN man får kompromissa lite och ta bort lite av några andra utgifter så löser sig det mesta i slutet. Future har en grym line up; swedish house mafia, jessie j, paul van dyk, skrillex, fatboy slim, gym class hereos, professor green, tinie tempah och många många fler!!

check it out; http://www.futureentertainment.com.au/futuremusicfestival/index.php?city=Brisbane
&Bells

happy valentine's day <3

Glad alla hjärtans dag mina vänner, hoppas ni sprider extra mycket kärlek idag. En av de bästa sakerna med att bo här är paketen som dimper ner då och då. Förra veckan skickade mamma lite godis och svenska skvaller tidningar, väldigt bra läsning i solen! Och idag fick jag ännu ett paket från min älskade familj hemma i Sverige (och Norge) som sitter hemma i kylan och tänker på mig, ni är bäst!!!!

happy valentine´s day!




Dagen till ära började med en springtur på morgonen, tänkte ta jackan men lämnade den i sista sekund. Tur var det för när jag var ute och sprang passerade jag en stolpe som informade att klockan var 06.14 och temperaturen 21grader! Dagen kommer fortsätta med skype med kix sedan zumba och kvällen ska avrundas med bio the vow som är baserad på en sann historia en äkta kärlekshistoria <3.

 


Nu blev jag precis inbjuden till ost och kex i rum 57, dags att sticka...ha en underbar dag!!


&Bells




spontant.

Halloj!!

Nu är detta block över och det känns så himla skönt! Fick en 5a på vår fina safety sign och det gjorde att ja även fick PD i hela kursen woop woop bra block hittills får bara hoppas på att ja var lika duktig i sista kursen men de betygen dröjer nog ett tag med tanke på att ena assessmenten hamnade på 65sidor!


Ska snart iväg på lite helgäventyr som bestämdes för en timme sedan, finns det plats i en bil på väg söderut mot kusten och ett hus tackar man ju inte nej ..eller hur? Typ neråt Byron Bay ska vi till och det känner på mig att det kommer bli en mycket bra helg.

Ha det bra mina vänner,

&Bells

health and safety.

Halloj!

Nu är allting uppladdat och klart för ämnet Health and Safety, imorgon är det presentation som gäller i det ämnent sen är allt klart! Då är det bara ett ämne kvar att kämpa med innan torsdag då allt ska vara inlämnat och klart. De är grupparbete i det sista ämnet och alla har olika delar att göra. I det stora hela handlar det om att välja rätt Venue/Site och argumentera varför den ena passar bättre för just detta event och varför den andra är sämre osv. I uppgiften handlar det om att arrangera ett alkoholfritt nyråsfirande för tonåringar i Gold Coast. Det kommer bli grymt bra när vi sätter ihop allt imorgon det kan jag garantera!

made by christina & elin.



Annars rullar det på, helgen blev inte så lugn som jag hade planerat. Fredagen började som en BBQ men slutade med att Emelie övertalade mig att följa med ut. Mycket rolig spontantkväll som slutade i stan på exchange. Lördagen skulle jag ha pluggat på men det blev mest solande vid poolen, lite plugg hann jag dock med innan det var dags för kvällens galej. Vi firade de nyblivna 25-åringarna Madde & Alec med att gå till en manlig stripshow. Kan väl inte säga att jag blev så imponerad men Madde och Alec hade väldigt trevligt så det var definitivt värt det. Kvällen avrundades på The Met i The Valley, mycket bra musik där så man kan skaka rumpan hela kvällen lång! Vaknade dock upp i måndags med halsont och idag så har de eskalerat i en fin huvudvärk också. Inte riktigt tid att bli sjuk nu men ja kurerar mig med te, honung, vitlök och apelsin! Om ja orkar blir det bio ikväll a few best men en australiensk komedi som verkar jätterolig!

&Bells

this really happened.

A 50-something year old white woman arrived at her seat and saw that the passenger next to her was a black man. Visibly furious, she called the air hostess.
"What's the problem, ma?" the hostess asked her
"Can't you see?" the lady said - "I was given a seat next to a black man. I can't seat here next to him. You have to change my seat"
- "Please, calm down, ma" - said the hostess "Unfortunately, all the seats are occupied, but I'm still going to check if we have any."
The hostess left and returned some minutes later.
"Madam, as I told you, there isn't any empty seat in this class- economy class. But I spoke to the captain and he confirmed that there isn't any empty seats in the economy class. We only have seats in the first class."
And before the woman said anything, the hostess continued;
"Look, it is unusual for our company to allow a passenger from the economy class change to the first class. However, given the circumstances, the commandant thinks that it would be a scandal to make a passenger travel sat next to an unpleasant person." And turning to the black man, the hostess said: "Which means, Sir, if you would be so nice to pack your handbag, we have reserved you a seat in the first class..." And all the passengers nearby, who were shocked to see the scene started applauding, some standing on their feet."

Så rätt!


&Bells

syskonkärlek 2.

Hahaha hittade denna "läckra" bild på mig och min syskon. Bilden togs för 4 år sedan på min syster 25-års fest som gick i 80-tals tema!

Maria, Daniel & ja!



&Bells

syskonkärlek.

I och med att plugga utanför Sverige kommer man missa en del hemma i sin vardag. Även om det bara gäller ett år så måste man vara medveten om att det finns uppoffringar som man måste göra. En av dessa uppoffringar som nästan fick mig att stanna i Sverige var att min syster var gravid. Jag hade nästintill bestämt mig för att åka när hon och hennes kille berättade nyheten. Jag brast ut i grår och tänkte, hur fan ska jag nu kunna åka? De båda sa till mig att de fortfarande tyckte att jag skulle åka och inte stanna på grund av det. Tankarna gick fram och tillbaka och till slut fattade jag mitt beslut en varm sommarkväll i Stockholm med Madeleine. Jag har inte ångrat mig någon gång över mitt beslut. Dock skulle jag vilja sticka hem en snabbis för att hälsa på denna lilla krabat men som som ni ser klarar hans sig bra utan moster, han är i tryggt förvar hos sin syster <3

Anton & Oliva.

&Bells

johanna + daniel = sant.


Grattis till förlovningen, önskar er all lycka i framtiden!



<3


update.

Halloj!

En vecka har nästan gått sedan jag bloggade sist och mycket har hänt sedan sist. I torsdag firade vi Australia Day och det var en lång glädjefylld dag :) Startade med champagne frukosr hos Cilla som dagen till ärat gjort chokladoppade jordgubbar (tror nog de var första gånge ja åt det) mycket gott! Sedan bar det in till stan och Story Bridge Hotel där det var fullt med folk. De hade kackerlackrace där man kunda beta på vilken kackerlacka som sist kom ut ur ringen eller något sådant men jag höll mig borta, tycker inte om de så djuren. Efteråt åkte vi hem till Tess och laddade om batterierna för att återigen inta Victory´s dansgovl en torsdag kväll och på vilket sätt vi gjorde det! Jag, Madde och Christina var kvar sist bland tjejerna och jag tror att sista timmen stod jag och Madde och bara shakade och shakde och satan vad kul vi hade! Fredagen så det var tänkt att plugga blev vääääldigt seg men lyckades få lite gjort så jag slapp ha dåligt samvete när vi gav oss iväg på vår spontatripp.

Spontrippen tog oss till södra delen av Australien, Melbourne. Maddes syster Alec var där nere så tanken var att överraska henne, gick sådär måste jag säga men glad blev hon iaf :) En mycket trevlig hel nere i Melbourne med betydligt finare väder än vad vi haft på sistonde här uppe så det var gött att lapa lite sol. Annars som stad kan jag inte säga att jag blev så värst imponerade, kan vara att utbudet på shoppingen var bättre än Brissy annars måste jag nog säga att Brissy slår Melbourne. Melbourne var mer smutsig stad men betydligt fler uteliggare än Brissy, varje bakgata luktade kiss och gatorna var inte alls liak rena som här. Jag tror att jag hade förväntat mig för mycket så blev rätt så besviken. Något som inte var en besvikelse iaf det var att få träffa Chatta över en middag!

Nu är jag åter hemma igen och det är plugg,plugg,plugg som gäller. Applied Computing är jag klar med fick 5a på provet så högsta betyg i den kursen, woop woop! Healt and Safety har jag gjort 4 av 6 assessment (dock kom läraren på idag att vi måste lägga till en sak på en av de assessments jag redan är klar med, aaarg! Ska dock tilläggas att en hel assessment samtidigt togs bort ;) ) Sista ämnet Management Skills for Event är både individuellt och grupparbete och det känns som vi ligger i fas där med. Har dock en hel del som behövs göra så denna helg blir jag och skolarbete!
Dags att återgå och skriva om hur man ska göra om en olycka sker på arbetsplatsen frayed cables are not to play with! Bjuder på lite bilder först..

Australia Day

Melbourne










Alec, Madde & Evve!


It wasnt me!

&Bells

RSS 2.0