1 december - julkortet.

Godmorgon!

Decemeber månad och snart är det jul. För att få den riktiga julkänslan har jag idag börjat titta på Sunes jul! Den familjen är ju för roliga haha, dagens avsnitt handlade om när de ska försöka ta ett julkort och det blir totalt kaos. Sedan har jag ju fått en liten advents kalender av Madde så en chokladbit blev det till frukost också :) Nu laddar vi Ipoden med mer julmusik och gör oss klara för en dag fylld med Risk Management!


&Bells

karin johanna nerhed holm.

Grattis underbara fina du på din 24-års dag idag. Tyvärr kan jag inte vara med på din dag idag fysiskt sätt men du ska veta att jag alltid är med dig! Vår vänskap sträcker sig många år bakåt och fler ska vi få tillsammans! Hoppas du får en fantastisk dag och bli firad med dunder och brak för du är endast värd det bästa. Saknar och älskar dig min underbara mandarin <3



&Bells


do you want some free chips or water?

Idag har jag gjort så många människor glada, bakfulla vad vill dem ha? Vatten och något fett/salt vad passar då inte bättre att dela ut gratis vatten och chips samtidigt som man promotar Martin College? Var som sagt nere med skolan i Surfers Paradise och hälsa på schooliesarna. Fick inte riktigt ihop det men tror det är som vår student, de är typ 18 om de slutar i New Wouth Wales och 17 när dem slutar här uppe i Queensland. De firar att deras year 12 är slut och man börjar skolan 7 års ålder. Får ni då ihop det med 12+7=19 inte 17, eller har jag missuppfattat allt? Hahaha stackars mina klasskamrater som försökte få det att gå ihop för mig men det gick inte.



Tänkte att jag skulle försöka få lite plugg gjort ikväller men när jag råkade ersätta rätt fil med fel så gav jag upp. Så nu ska jag hoppa i säng, vakna upp imorgon 1 december vilket är = Chokladkalenderns första dag + Sunes Jul avsnitt 1!

God natt mina vänner!

&Bells

water bottles for schoolies.

Halloj,

Idag blir det en kort dag i skolan innan vi tar bussar ner mot kusten! Ska iväg med skolan idag och promota dem genom att nere på Surfers Paradise dela ut vattenflaskor till alla Schoolies som är där och firar. Ska man packa ner bikinin? Hinner man med ett dopp månne tro?

Ha en fantastisk dag!

&Bells

christmas spirit.

Halloj!

Svårt att skapa sig en julstämning i detta varma land. Försöker intala mig att November snart är slut men det känns som september nyss började, vad hände liksom?! Hänt så sjukt mycket sedan september och istället för att gå mot kallare temperaturer blir det här bara varmare och varmare. Just nu ligger temperaturen runt 30grader och jag klagar inte för det är fantastiskt skönt! Lite svettigt på morgonen och när man går hem från skolan men vad gör det när man kan svalka sig i poolen när man kommer hem?

Idag har jag laddat hem lite fin julmusik som jag ska börja lyssna på och har ju faktist tre tomtar i mitt rum! Fick en nerskickad av mamma för ett tag sedan och i förra veckan kom det två små minitomtar från min moster och morbror.
&Bells

brand extansion.

Här kommer resultatet från vår "Brand Extansion" som vi gjorde i Marketing Essentials;

Marabou Heatlhy Shakes and Bars
Tackar Isabella Holmgren för denna skiss. Kolla gärna in hennes blogg; http://bellmans.blogg.se/

Vår idé var att skapa ett nyttigt men gott alternativ som man kunde äta medan man ville gå ner i vikt. Uppgiften var att utifrån de 4Pna ta fram en produkt, bestämma vilka man vill nå och hur. Skulle även titta på konkurrenter och göra en marknadsundersökning för att "testa" prudukten. Slutligen skrev vi en rapport samt gjorde en presentation.

Gäller att tänka lite outside the box så Madde den påhittgaste av oss alla tre kom på några slogans man kunde använda;



When you eat Marabou bar, you lose weight faster than a racer car.
So start now and we can promise you to lose weight, you gonna enjoy the famous taste and feel great!


Do you wanna eat Marabou and also lose weight? 
Start with Marabou shakes and it's gonna be your best mate.




 

&Bells


lone pine koala sanctuary.

Halloj!

I lördags besökte jag, Bella, Ronja och Madde Lone Pine Koala Sanctuary som ligger i västra Brissy. Enkelt att ta sig dit, gick en buss från stan som tog ca 30 minuter. Specialpris har de nu innan jul så kostade enbart $24 att gå in. Väl inne på området möttes vi av massor ödlor och kalkoner som sprang runt överallt. Ödlorna höll på att skrämma livet ur mig flera gånger! Man ser dem inte när de sitter still och helt plötsligt så sprätter det till i buskarna och man hoppar en halvmeter. Kalkonerna är tydligen som ogräs här i Aussie de är överallt och sprätter i buskarna och man kan ju inte kalla dem söta fast när dem är små är de fluffiga och söta!


Foto: Isabella Holmgren



En dröm gick i uppfylles som jag haft sedan jag var en liten flicka..att få krama/hålla en koala. De är ju sååå söta, ingen kan väl motså dem...


Foto: Isabella Holmgren


Foto: Isabella Holmgren

Det fanns massor koalor och den ena var sötare än den andra och de luktade inte så illa som folk hade varnat om innan. Efter myset med koalan var det dags att ge sig på nästa uppdrag, att klappa en känguru. Till en början var man rädd så man satte sig flera meter ifrån men när det sedan kommer en liten unge krypandes runt bland kängrurna så tänker man att man kan nog gå ett steg närmare. Jag och Bella försökte bekanta oss med kängrusarna men vi var inte av något intresse för vi inte hade någon mat. Då kom det fram några och gav oss lite pellets eller liknande som vi kunde mata dem med och det blev succé. Deras dotter joinade oss också och hon var så söt och påminde mig om Oliva. Hade Oliva varit med hade hon inte tvekat utan bara gått fram och fått moster att känna sig som en fegis, modig liten tjej är vad hon är Olivia <3


Foto: Isabella Holmgren


Det fanns flera andra djur såsom; ormar, grodor, fåglar, hästar, grisar, får, dingos, wombats osv men höjdpunkterna var Koalorna och Kängurusarna.


&Bells


juleshopping.

Halloj!

Oj, oj, oj nu börjar det bli riktigt varmt här nere. Var ute och dansade lite igår och shit  vad svetten rann, kändes som på ett zumba pass och ändå regnade det igår. Varmare kommer det dessutom också bli, hahaha hur ska detta sluta?! Inget smink och kläder som är 100% svettsäkra - träningskläder som andas kanske? Haha. Fick iaf sova ut idag vilket var väldigt skönt och välbehövlig vet inte när det var senast, brukar alltid ställa klockan för att gå ner till poolen eller liknande när man är ledig men inte idag!

Idag är det julklapp och födelsedagshopping som står på schemat! Vi ska alldeles strax ta bussen in till city för att strossa runt och shoppa loss, solen lyser så det kan nog bli lite svettigt men ac:n i butikerna brukar vara grymma! Kan bli lite shopping för egen del också måste hitta en klänning till juldagen och till nyår sedan lite andra småsaker som är roliga att ha ;)

Ha en toppendag mina vänner!

p.s Saknar er med Johanna, Sofia, Maria och Annika - Ellen tar hand om sig här nere :) d.s

&Bells

sushi.

Halloj!

Igår började vi det andra ämnet i detta tredje block, Risk Management. Det vi började med i tisdags är Operational Management och jag tycker både ämnena påminer om varandra och att de är intressanta. Än en gång har vi lärarna Jeff och Ben och det bästa med dem är att man får jobba så mycket på egen hand under skoltid. Har redan börjat påbörja en av assessmentena i båda ämnena. I Operational Management är det är grupparbete och då ska vi anordna en konferens för en charity. Min grupp har valt att göra en för att samla in pengar för bröstcancer och den kommer bli grym! I det andra ämnet är det en egen uppgift men där ska man göra en risk analays på ett charity event och där har jag valt ett event som heter "Splash for Cash" som är en simtävling som samlar in pengar för blinda och döva barn här i Australien. Som sagt intressanta ämenen som jag tror kommer lära mig grymt mycket i!

Igår provade jag på sushi tåget som finns ca 10min från där jag bor och det var grymt gott! Skrattade lite när jag insåg att Madde och jag tagit bussen i 20  minuter för att komma till "Sushi Train" när vi hade detta runt hörnet. Det som är ännu roligare är att vi stannade till vid detta sushi ställe och tänkte att vi skulle prova det istället men såg inte ut som de hade någon kyckling så vi gick vidare. Det bästa med sushin här är att de har tonfiskröra och kyckling i massa olika former så det finns sådan variation för mig :) När ska denna underbara idé komma till Sverige??

Om en månad är det julafton och då är jag hemma i Sverige igen under ett par dagar. Ska bli så mysigt att träffa alla igen kommer bli ett par hektiska dagar men jag har 30h resa till Sverige och sedan 30h igen tillbaka till Aussie så får vila så gott jag kan då! Nu ska jag äta frukost och göra mig klar för skolan, ta hand om er!

&Bells

my first weekend in byron.

Halloj!
Oj, oj, oj vilken härlig stad! Vi har haft så grymt kul i Byron, det är sådan himla skön stämning där. Skönast var efter alla pluggdagarn man hade innan att bara komma iväg och få ha lite semester. Bussen tog bara 2h och jag sov på båda vägen dit och vägen hem så det var ju ingen jobbig resa om man säger så. Mycket sol och bad och lek har det blivit, vågorna var sjukt höga så man fick hålla hårt i bikinin för att den skulle stanna kvar. Kastat lite boll i saltvattnet också så ögona tårades för det skvätte ju hit och dit. Lärde mig att jag inte kan köra badminton i sanden när det blåser inte heller frisbee är min grej men vad gör det att ligga och steka på stranden det är jag bra på!

Byron Bay ligger i New South Wales och är en stad där surfare, hippies och backpackers samlas. Även denna helg och tre veckor framåt så kommer är det även ett tillhåll för Schoolies - de som tagit "studenten" här i Aussie. Schoolies är större i Surfers Paradise så märkte inte av det så mycket. I staden finner man inge höghus eller liknande utan de flesta ligger på samma nivå och överallt strossar man fram i sina flip flop och bara tycker att liver är härligt. Visserligen är de flesta höga på det ena eller andra, till och med dem som jobbar men det är väl lite charmigt på sitt sätt. En helt annan kultur helt enkelt en den som finns i Brissy

Förutom att ligga och lata oss på stranden och partaja på kvällen så var jag och Madde på tur upp till en fyr och Australiensk östligaste punkt. På vägen upp mötte vi en ödla som jag lyckades skrämma bort så vi kunde gå förbi. Men på vägen tillbaka så fastnar vi för mitt på vägen sitter en ödla. Jag försöker leka hjälpte och hittar minsta pinnen och kastar men ödlar rör sig ej ur fläcken avancerar med en sten, missar med god marginal och ödlar sitter kvar, vad gör vi nu?! Jo vi väntar på att det ska komma någon annan som kan skrämma iväg den åt oss, tur så kom det några ganska så snart så sedan kunde vi halvspringa ner sista biten genom skogen! Förutom detta skräckscenario så var det en gudomlig utsikt som defenitivt var värd att kämpa för!

Första gången i Byron med definitiv inte den sista!










The lighthouse.



&Bells

mini paradis.

Halloj!
Ligger just nu på min säng på hostelet i Byron Bay, väntar på Ms Maddi som duschar. Bussresan hit gick jäkligt snabbt för ja sov mestadels haha :) Hostelet vi bor på verkar riktigt bra och fräscht så tre nätter här blir nog inga problem! Legat vid stranden hela dagen och gu va skönt det har varit. Köpte en boll häromdan som vi lekt lite med i vågorna varvat med press på beachen. Försökte mig på frisbee och badminton men inget va riktigt min grej får se om ja hittar ngn ikväll som kan lära mig, måste jobba på att få en jämnare bränna ju! :)
Byron Bay känns lite som ett mini paradis, lite som ja tänkt mig Aussie innan ja kom hit, surfare överallt och små butiker, ett perfekt ställe för lite semester vilket ja känner mig så värd!! :)

&Bells

njut av livet.

Det finns även dåliga dagar på andra sidan jorden, det tänker jag inte sticka under stolen med. Man vill så mycket men ibland finns inte orken och energin till det. Det kan svänga väldigt snabbt och när man inte är med människor som känner en till 100% så kan man känna sig som världens ensammaste även om man är omgiven av underbara och fina människor.  När man kommer i en down period är det viktigt, i alla fall för mig, att tänka på alla bra saker och vad var det egentligen som fick mig att känna som jag gör. I många anseenden så kan det gå långt bakåt att man haft någonting som lurat och då kan det vara skönt att bara få släppa ut det. Oftast räcker det med lite ensamtid med Melissa Horn eller Lars Winnerbäck så är jag åter på banan igen. Ibland är det bara så att ja behöver ta itu med mina demor själv.


När det då samtidigt är andra i min omgivning som är down så orkar jag inte lägga min energi på dem och jag ber om ursäkt om jag är en bitch ibland men ibland finns det mer inom mig än jag visar. Man är ju om inte annat bara människa och det är jag som gör mitt liv till vad det är så väljer jag att sura ner mig så är det mitt problem ingen annans därför försöker jag att göra mitt liv så fantastiskt som jag bara kan och försöka se möjligheterna istället för problemen, det positive i det negativa och bara njuta av livet!


 

 

“Du är ett glashus, och jag är en sten
Men det är du som försöker se igenom mig
- Lars Winnerbäck, Du hade tid –

 

 

“Hur ska man älska nån som har älskat nån förut
-  Melissa Horn, Lät du henne komma närmre -


&Bells

 


fuego.

Zumban inspirerar till så mycket bra musik! Idag skakade vi både det ena och det andra till denna härliga låt..

&Bells


swirl youghurt.

Halloj!

Alla assessments för Regulation är nu uppladdade och klara. Hur det kommer gå är det ingen som vet när man har en lärare som ändrar sig ett stup i kvarten men en etta ska jag vä i alla fall klara av att få! Blev klar till lunch så hann med en tidig buss hem från stan så ett par timmar vid poolen fanns det tid för iinnan det var dags att ta tag i plugget igen. Just nu har jag gjort i princip allt jag kan nu väntar jag bara på mina gruppmedlemmar innan vi kan ta nästa steg med vår brand extansion.

Coles är en av matbutikerna som finns här i Aussie och det är den jag gör mina flesta matvaru inköp i. De har sitt egna märke men även andra, lite som Willys hemma i Sverige skulle man kunna säga. En av de intressantaste sakerna med att flytta till ett nytt land är att testa på massa nya saker som man inte har hemma. Idag provade jag Coles egna swirl yoghurt och den var så fantastiskt god!!


Nu är det dags att skaka lite rumpa - zumbatime!!

&Bells


belöning.

Halloj!

Just nu är det lite mycket i hjärnan. Sista veckan på block 5 vilket innebär assessments, assessments, assessments! Känns som jag kommit i fas och är nästintill klar med alla för Event Regulations, kommer iaf vara klar med alla imorgon. Hoppas på att göra klart det på 1 timme eller 2 så man kan åka hem innan lunch och ligga vid poolen på eftermiddagen! Sedan är det dags att ta tag i nästa ämne; Markering Essentials. Har presentation på det på torsdag sedan är det bara att skicka in det så är jag klar med detta block också! HUR ska då detta firas?? Madde och jag har precis lite spontant bokat en resa till Byron Bay fredag - måndag! Nu ska jag bara peppa Isabella också så blir det perfekt!


Ser inte helt fel ut va? ;)



Jag och Christina i lördags.


&Bells


recession.

Jag tänkte härom veckan att jag är ju delvis här  i Aussi för att lära mig engelska. Så nu har ja bestämt mig för att lära mig ett nytt ord varje vecka, det ska vara ett allmänt/vardagligt ord som man kanske inte använder jätteofta men kan vara bra att veta. Hittills har jag lärt mig två sådana ord; Braille - Blindskrift och Trolley - Kundvagn. Kalla mig knasig, smart, dum, sexig ja vad ni vill men här är veckans ord Recession which means Lågkonjuktur!

&Bells

magiskt.

Halloj!

Tisdagens konsert med Kings Of Leon var helt magiskt! En av de bästa konserten jag varit på och de spelade alla låtar jag ville höra. De startade upp med Radioactive i mitten kom Closer och på slutet kom Sex on fire och Use Somebody. Ryser i hela kroppen när jag tänker på vilken j*vla stämning det var! Sångaren har ju en sån grym röst att varje låt live låter helt magiskt och för att inte tala om den heta basisten, mums! Bra avbrott i studierna men det gjorde dock att jag fick slita som en tok igår med plugget MEN det var det definitivt värt och varenda cent var det också värt. Tur för mig att de bråkade tidigare i år så konserten blev flyttat till nu!

jag och maddi i väntan på KOL!







mums!



&Bells


site plan.

Färdigpluggad för idag, nu blir sängen det är en lång dag imorgon!

My own site plan - snygg eller hur? haha



Innan jag somnar blir det ett eller två avsnitt av How I meet youir mother - älskar den serien!


&Bells

tagga kings of leon!

Idag är det Kings of Leon som gäller, tagga!!!


 

&Bells

 


fajitas.

Halloj!

Hjärnan är fullproppad av massa ny konstig information. Regulations är inte det lättaste ämnet vill jag lova och det känns som hjärnan blir överhettad! Först ska man koncentrera sig på vad läraren säger för att i hjärnan omvandla engelskan till svenskan för att förstå vad han säger. I vardagsengelskan har man kommit in i det och jag tänker även på engelska ibland men när det handlar om svåra komplicerade ord måste man förstå helheten innan man grottar ner sig i orden. Roligast är att jämföra min stavning med den rätta sen, haha! Idag blir det därför plugg, träning, plugg, plugg, plugg!

Måndag betyder även matlagning för mig och imorgon kommer jag att servere fajitas a la Elin!

tack mamsen för kryddmixen - får se hur den smakar imorgon!



&Bells

she loves me!

Halloj!

Måndag morgon och det är start på vecka 4 i detta block. Vilket innebär att på fredag har vi vår första inlämning och nästa fredag ska alla vara klart. Har legat i fas innan men nu börjar den lilla stressen krypa sig allt närmare. Hoppas vi får jobba på vårt portfolio idag så man kan vara klar med den imorgon så det bara är finslipet kvar på den innan den ska in på fredag. Jeff är ju inte helt omöjligt så har vi tur så kommer dagen spenderas framför datorn!

Helgen har varit riktigt lugn och skön, tacokväll och film med brudarna i fredags. Lördagen bestod av träning och plugg men på kvällen åkte klänningen på för då var jag och Maddi på dejt. Hon och jag tog lite egentid och hoppade på bussen söderut mot Warrigol där närmsta SushiTrain ligger. Blev introducerade för SushiTrain av Joanne när vi var i Gold Coast och det är himmelsk gott! Jag gillar ju inte fisk och skaldjur men tycker ändå om Sushi (Hemma i Sverige blir det avokade och ris :) ) men i detta fantastiska land har dem sushi med kyckling! Man sätter sig på en stol och mitt framför ögonen på en åker sushin förbi i alla dess former och smaker och så är det bara att plocka tallrikarna man vill ha, enkelt smidigt och gott! Sista tallriken jag tog hette "Ceasar Sallad Roll" magiskt gott men tyvärr var jag för mätt för att äta upp alla. Glömde ta bilderna men det lovar jag att göra nästa gång!

Igår blev det poolhäng med strålande sol och jag pluggande samtidigt! Dagen avslutades med tre underbara skypedejter. Först med min syster och hennes dotter Oliva som är sån himla söt! Jag var med dem när de åt frukost och jag fick till och med en egen tallrik :) Jag blev erbjuden att smaka på hennes vindruva och det var viktigt att jag sedan skulle vara på vardagsrummsbordet när det var dags att sitta i soffan. Men det bästa av allt var nog när hon sa att hon älskade mig! Hon har aldrig sagt det innan så det berörda moster rejält! Sedan pratade jag med Johanna första gången sen jag kom hit, hon är likadant som för två månader sen lika underbar och knasig! Sedan blev det ett kort samtal hem till far som inte fick sin kamera att fungera men vad gör det jag fick i alla fall höras hans röst!
Denna vecka laddar vi för; Kings of Leon och ev Sunshine Coast (beror på hur ja ligger till med studierna, haha) Ta väl hand om er mina vänner!

&Bells

a swedish santa in brissy.

Halloj!

Nu är det snart 2 månader sedan jag lämnade svensk mark och det är så mycket som hänt sedan dess. Så många nya intressanta människor jag har mött och lärt känna. Man har även fått en hel ny syn på sitt liv hemma i Sverige, på sin familj, sina vänner, sina val man gjort tidigare i livet. Jag ångrar inte för en sekund att jag valde att åka hit för jag trivs verkligen här nere! Man vet aldrig vad dagen bjuder på och vad man kommer vara med om. Lär mig nya engelska ord, uttryck hela tiden och jag bara älsklart!! Viss slang har jag lite svårt att hänga med i men jag gör mitt bästa och mina skills i charader har jag stor nytta utav. Man tänker inte längre på att nu ska jag prata engelska utan man bara gör det naturligt. Har börjat tänka och drömma på engelska och ibland har jag svårt att hitta de svenska orden så jag får ta det på engelska istället! Men det är ju en av anledningar som gör att jag sitter här idag .. att utvecklas inom engelskan.

Ett paket kom lastas med en svensk tomte som fick följa med ner till poolen idag. Tack älskade mor!

Time for bed, sweet dreams!

&Bells

melbourne cup.

Igår var dagen då hela landet stannar upp. Gatorna var nästan öde och inne på pubbarna mitt på ljusa dagen var det massor av folk som tog sig en välförtjänad öl, vin, drink, champagne ja någon form av alkohol iaf! Melbourne Cup är en hästkapplöppningstävling som är jättestor här i Australien, vinnaren vinner en prissumma på $7-8 miljoner vilket är ca 50miljoner svenska kronor! Folk satsar pengar och det blir en riktigt folkfest! Jag och Madde klädde upp oss lite extra i skolan och gick till en bar efter skolan, när vi beställde vårt glas vin började racet och innan racet var slut hade svampen nästan svept hela glaset! Hahaha kom ju in i racet så fort och så var det så spännande! Det har aldrig varit så jämnt någonsin, mulen på den vinnande hästen var bara centimetern om inte millimetern innan den som kom tvåa!


&Bells

RSS 2.0