bilder på lägenheten.

Halloj!

Nu är det ingen mer skola för denna vecka så man skulle kunna säga att det är helg fast jag har 4 assessments jag borde göra i helgen! Har börjat med två utav dem och hoppas kunna göra klart dessa idag. Fixade medical card idag också så det kommer hemskickat på posten så jag får rabatt när jag går till herr doktor. Har fortfarande inte blivit 100% frisk så är mår jag fortfarande kass efter helgen blir det ett besök hos herr doktor. Tänkte bjuda på lite bilder från min lägenhet samt vad jag ser när jag tittar ut från min balkong! Enjoy!



Vardagsrummet - soffan



Vardagsrummet/Köket (Står precis vid dörren). Mitt rum är längst bort till vänster :)



Köket



Vardagsrummet från ett annat perspektiv.


Utsikt från balkongen - Poolen!



Utsikten från balkongen.


&Bells

my first job.

Halloj!

På lördag kommer jag befinna mig i centrala Brisbane på en festival som heter ParkLife först på förmiddagen som en arbetsmyra sedan på kvällen som en partymyra!! Artister som Lykke Li, Duck Sauce och Mylo kommer att förgylla denna kväll! Mer info hittar ni på; http://www.parklife.com.au/index.html

Det blir mitt första jobb här i Australien och det ska bli sjukt nice! Hoppas bara min hals är bra tills dess. Nu ska jag iväg till skolan och ha Accounting hela dagen vilket innebär inga raster bara underbara exercises direkt från Hong Kong!

Ha en underbar dag/kväll!!

&Bells

second.

Halloj!
Då var min andra assessment inlämnad och klar! Så skönt det känns när man lämnar ifrån sig något och kan fokusera på nästa. Dock så känner jag mig helt lost för nästa assessment även om jag börjat lite så fattar jag knappt vad jag skriver. Men det löser sig nog som allt annat :) Nyss varit ute på en pw 1h med finaste Madde och nu är det plugg ett tag till innan vi ska börja se True Blood från start, har inte sett någonting av den serien så ska bli intressant.
&Bells

my angel.


Min ängel som följer mig här i Aussieland. Fick den av min fina underbara vän Johanna! Saknar dig och älskar så mycket men som du ser så bär jag med mig dig på mina upptåg! Detta är taget av Isabella i Roma Street Parkland.


&Bells

sunshine coast + brisbane = perfect!

Halloj!!

Igår var en helt fantastisk dag och det känner man idag, borde plugga men har inte riktigt orken. Jag, Madde, Stefanie, Isabella, Ewelina och Tess steg upp i ottan igår för att ta tåget ut till kusten, närmare bestämt Sunshine Coast. Tågen är sena även här i Australien så blev lite stressigt när vi skulle byta från tåg till buss men det löste vi tjejer galant. Väl framme i Sunshine var tanken att vi skulle till Mooloolaba beach men hamnade på Maroocchydor Beach ist. Härligt att få doppa sig i saltvatten och leka bland vågorna och sanden mellan tårna lovely! När vi käkade lunch blev det även en öl och när man köpte en heineken så fick man en skraplott och jag vann! såklart svampen måste vinna! Vinsten var en fin grön Heineikenkeps! :)


På väg hem mötte vi upp några svenska grabbar som pluggar på sunshine coast som skulle in till Brisbane för en utgång. En mycket lyckad sådan blev det och vi provade ett nytt ställe the family mycket bra ställe som vi defenitivt kommer att besöka igen!
Mer bilder från gårdagen;



Dags att gå tillbaka till plugget, 2 assessments klara bara 6 kvar nu (detta block!)

&Bells

imorgon.

Imorgon drar vi hit...
Sunshine Coast!

Natti, natti!
&Bells

paket i brevlådan.

Underbar dag, paket från älskade mamma innehållande två överraskningar kom idag!!

Perfekt för stranden imorgon!!


Tack så mycket mamma och hoppas du och Tore får en mysig helg tillsammans!


&Bells

good morning.

Halloj!

Igår lämnade jag in min första Assessment (7 underbara kvar inom 4 veckor) så det firades med en torsdags öl på den "lokala" puben i Garden City. Började med att Steffie (eller Madde - fortfarande oklart) vaggade till bordet så det blev alkoholmissbruk! För er som inte förstår ordet alkoholmissbruk kan jag förklara att man spiller ut alkohol. Men det gjorde inte mig någonting fick jag ju bara chansen att gå tillbaka till baren för att titta på den fina bartendern! :)
Isabella, Stefanie och Madde - vilka underbart goa tjejer!
Det blev mycket skratt då vi pratade om tiden som varit här nere om alla galna utekvällar, vi pratade om saker som hänt innan vi flyttade hit och hade en helt awesome kväll helt enkelt!

Idag är det Responsible Service of Alcohol på schemt, tror det innebär ett prov men är ej säker! Sedan blir kvällen lung lite städning och film för imorgon blir det Sunshine Coast!


&Bells

how to use the bathroom in school.

IMAG1610.jpg

and don´t foreget...

IMAG1613.jpg

&Bells

friends with benefits.

Halloj!


Igår var vi på bio här i Upper Mt Gravatt och såg en sjukt bra film friends with benefits. Har ni inte sett den, se den! Okej det kanske inte är en film för dig mamma :) Biosalongen var sjuuukt stor! Mycket större en "china" hemma i Linköping, sköna stora säten och det bästa av allt, vi var typ själva på bion så att sträcka ut fötterna på sätterna framför - No problemas!

Nu ska jag iväg till skolan för Accounting hela dagen sen blir det plugg, plugg och plugg. Måste hinna klart med en uppgift och hinna påbörja den andra.

Take care

&Bells

babe.

Halloj!


Åhh vad det är roligt när ni kommenterar :) Försöker svara på de flesta men om inte annat så ska ni veta att jag läser alla kommentarer jag får!

Denna dag började kaotiskt med att min mobil har ändrat alarmsignal eller något så vaknade 20 minuter innan bussen skulle gå, panik! Plus att mitt ena öga var helt igensmetat/svullet, vet inte om min förkylning kommit upp till ögat eller något annat skumt. Hann inte tänka på det utan kastade på mig kläder packade väskan och halvpsrang till bussen för att inse att bussen är 10 min sen! Det betyder att jag inte skulle hinna köpa något kaffe eller frukost när jag väl kom in till stan.. inte okej! Väl framme i stan stressar vi oss fram bland människor för att komma fram i rätt tid, vilket vi gjorde men läraren är då 20minuter sen! Så med facit i hand skulle jag lätt hunnit köpa min frukost och mitt kaffe men what to do?! :)


Fick lära mig idag vad ordet mustering betyder på svenska och det bästa var att när jag förstod så sa jag " Aaa you mean like babe, the movie babe?" Betyder alltså att man vallar får eller som de gjorde på det här eventet vallade kossor och inte med hjälp av en gris.

Nu är jag klar med min första Assessment wohoooo enbart 7 kvar under detta block! Sitter och håller på med assessment nummer 1 i det andra ämnet så hoppas på att bli klar med den innan helgen iaf så man kan börja på nästa i helgen.

Nu blir det lite plugg sen ikväll är det biotajm!!!

Ta hand om er,

&Bells

typiskt mig.

Halloj!

Nu är det helg för mig och det skönaste är att jag är i fas med allt plugg! Ska bara renskriva lite saker men det tar jag på söndag. Har storstädat mitt rum igår och idag och hittade en död spindel och massa myror så nu är hela rummet nersprayat med insektspray! Hittade även två stora spindelnät som jag nu rivit ner och rengjort taket där de satt så nu ska rummet vara insektsfritt.

Typiskt mig;

1) Lyckades stänga av mitt vatten till toaletten det gick inte att spola. Hittade kranen efter ett tag och vred lite och vips så fungerade det igen :)

2) När jag städade igår så välte jag ner hela mitt parfymflaska på golvet så den gick sönder och all parfym försvan! (Försökt plocka upp det med händerna, hur tänkte ja då!?)

Så nu ska jag iväg och införskaffa mig en ny parfym! Passar perfekt in i min budget..not! Tur att det är lite billiagare här än i Sverige iaf!

&Bells

roma street parkland.

Halloj!

Idag efter skolan gick jag och Isabella ut på lite äventyr. Hade läst i min Australien bok om en subtropsik park som låg i centrala Brisbane som hette Roma Street Parkland. Så Isabella och jag gick det för att undersöka vad detta kunde vara och det var helt fantastiskt! Här kommer lite av bilderna som togs under besöket..

De var ödlor överallt...


...och vi gick nästan på en orm!









&Bells

ett dopp i poolen.

Halloj!

Inte den jobbigaste dagen hittills i Brisbane :p Vaknade och stack ner till poolen och hängde med några av de andra svenska tjejerna. Tog mig ett dopp lätt som en plätt var det att gå ner i det svalkande vattnet... eller? FY satan vad det var kallt. Tog mitt första dopp i poolen igår men då hade jag iaf kaffe jag kunde värma mig med. Ni som känner mig vet vilken badkruka jag är! Först ena foten vänta tills den domnat bort, sedan doppar vi nästa fot sen när den är bortdomnat kan man jobba sig neråt längs med trapporna. När jag väl tagit mig ner så har jag typ kramp i fötterna för de har varit i så länge, men men jag badade iaf både igår och idag. Sjukt varmt just nu och då är det bara vår här nere! Hur svarmt kommer det inte vara sen?!?! Har pluggat lite också, är typ helt klar med 2 uppgifter och så fastnade jag på den 3:e men då upplyste kära Madde mig om att man fick göra den i grupp så no worries! :)

Har precis skypat med mor, syster och Oliva! Helt överlycklig över att Olivia inte glömt mig och hon blev lika glad som hon brukar göra när hon ser mig :) Min största fasa när jag flyttade ner hit var att hon skulle glömma bort mig men än så länge minns hon mig! Fick till med släng puss och ett "jag älskar dig" när vi skulle lägga på!!

Nästa på schemat; Lära Madde excel sedan blir det söndagsmys och hamburgare hos Isabella!
Imorgon är det skola igen! Event and Entertainment Industry Fundamentals måndag - tisdag, Accounting for event managers onsdag - torsdag och på fredag är det Responsible Service of Alcohol!

&Bells

burlesque.

Halloj!!

Dagen har inte varit allt för ansträngande. Vaknade lite halvt seg, slängde på mig bikinin och gick ner till poolen. För trött att förstå hur man öppnade grinden till poolen så ja la mig utanför tills Stefanie kom och visade hur man gjorde :) Låg vid poolen några timmar för att sedan ta sig bort till shoppingcentret, strosade lite där innan jag gick hem gjorde lite skolarbete och skulle sedan vila en stund innan dagens höjdpunkt men ICKE. Precis när jag släckt och lagt huvudet på kudden så ringde telefonen och i andra änden var det min underbara fantastiska JOHANNA åh vad jag saknar dig! Det var helt fantastiskt att höra hennes röst igen. På ett sätt så känns det som jag pratade med henne igår men samtidigt så känns det som att det var evigheter sen! Jag säger då bara det, dagens teknik det är ett under! :)

Ikväll blev det lugnt med thaimat och filmmys. Provade på "Noodle Box" som ligger bara några hundra meter från vårt boende. Var superduper gott och det bästa av allt är resterna som finns kylskåpet tills imorgon! Sedan blev det filmtajm och kvällen bjöd på burlesque. Började prata om den filmen redan i onsdags efter zumban då det var en låt som var lite burlesque inspirerad. Så på onsdag mina vänner när nästa zumba är då vet vi exakt hur vi ska göra!


Igår kväll blev det utgång! Lousie en tjej som studerat Grafisk Desgin på Martin College åker tillbaka till Sverige på torsdag och ville därför gå ut och ha en sista helg i Brisbane, svampen var inte sen att tacka nej! :) Vi åkte in till stan till ett ställe som heter friday och det var grymt bra! Bästa kvällen hittills i underbara vackra Brisbane.

girlpower.


&Bells

mixed countrys.

Efter skolan tog jag och Madde oss en promenix till south bank för att kolla in området. Väääldigt mysigt så imorgon blir det att ta med bikinin och handduken till skolan så  man kan gå dit efteråt och fira att det är helg och självklart kolla in alla fina pojkar!

På väg hem tog vi en buss vi inte åkt med tidigare så åkte igenom lite områden vi inte sett förut. Det är så roligt att sitta och titta ut genom fönstret på bussen för allting är så fascinerande här i Aussie.

På väg från skolan (city) till South Bank.

South Bank.
Tegelstenar som "extrabromsar" - good shit!


Natti, natti!

&Bells

zumba.

Idag har vi kört zumba och det var så jädrans roligt!! Köpte ett 10-kort men kommer nog köpa ett 20-kort nästa gång för man kan gå 3ggr i veckan om man vill. Minst 2ggr/vecka ska jag försöka få in för det är så himla peppande! Skönt med avbrott i studierna också eftersom vi efter första lektionen i Accuounting for Event Managers fick "läxa" tills imorgon! Nu blir det att göra klart inför imorgon sedan kommer Madde över och då blir det filmtajm!

Hoppas allt är bra med er och ni som är i Sverige, hoppas ni inte blåser bort!!

&Bells

proof of age card.

Halloj!


Första lektionen idag och det känns grymt bra! Har redan lärt mig massa efter bara en dag och det mest intressanta är skillnaden mellan Australien och Sverige! Detta år kommer bli fantastiskt!

I skolan måste alla bära runt på sitt studentkort för att kuna identifiera sig så inga obehöriga komma in i skolan. Det fungerar även som ett CSN kort gör i Sverige, att man får rabatter på vissa saker såsom busskort, zumba och i vissa affärer m.m. Det är även så att när man går ut i Brisbane är det inte alla som accepterar det svenska körkortet som ID vilket gör att man måste ta med sig sitt pass om man inte skaffar ett proof of age card som fungerar som ID-kort! Så i helgen när vi rockar våra kroppar får passet stanna hemma!


 

 

Ha det underbart mina vänner!


 

&Bells


first day in school.

Halloj!
Idag var första dagen i skolan orientation day. Det var precis som det låter, en orientering i hur skolan är uppbyggd och vad det är som förväntas av oss. Skolan är uppbyggd så att man läser olika block varav ett block är på fem veckor och då läser man 2-4 ämnen/block. Oftast går man i skolan 4dgr/vecka och då är man ledig fredagen men som du på fredag och nästa fredag har vi skola. Vi kommer att börja vårt block med Event and Entertainment Industry Fundamentals och Accounting for Events. Är jättepepp på att börja imorgon!!!

För att göra vardagen lite billigare och lite bättre här i Aussie ska jag, Madde, Stefanie och Isabella "ansvara" för en lunch i skolan en gång i  veckan. Tisdagar är "min" dag så ikväll har jag gjort en tacogratäng till alla oss tjejer som vi ska ha som lunch imorgon. Sedan på onsdag är det någon annan som bjuder på nägot gott i skolan!

Helgen som var var vi ute både fredag och lördag vilket var sjukt nice! Uteliver här i Brisbane har mycket att erbjuda vill jag lova. I lördags slog vi till på en "shotbucket" jag, Madde och Isabella. Kom på igår att jag lovat Madde att hålla henne borta från shottar men det gick ju visst inte så bra, haha! Roligt hade vi i alla fall och här följer några fina bilder från helgen..
Madde & Jag i fredags på förfesten!
Shotbucket!


Jag i lördags - godaste vinet som smakar fläder och 2flaskor 10AUD! (Typ 70SEK)


Jag och Tess - one of my roomies!


&Bells

saker du visste, saker du inte visste...


* Solen går åt andra hållet i Aussieland.
* Aussiesolen är superstark.
* Vattnet går att dricka men smakar klor.
* Aussieboys dansar bättre än svennepojkar.
* Partylivet i Aussie rocks!
* Aussier är ett mycket trevligt folkslag.
* Har sett 1 mellanstor ödla sen jag kom hit, den var död.
* Skolan börjar på måndag, exciting!

&Bells

bilder.

Halloj!
Här kommer några bilder från mina första dagar här i Brisbane! Ska snart iväg för att träffa Madeleine som kommer från Sverige men bor nu i Brisbane. Ikväll blir det BBQ här på Genesis1!!
Madde påväg mot vårt första besök i Garden City


Grill ´d - hamburgerrestaurang i Garden City






Inne i Brisbane City




Madde i Brisbane City.


&Bells


för små överraskningar i brevlådan.

Här är min adress i Brisbane om någon vill sända mig något :)

Ms Elin Svensson
Genesis 1
51/ 1848 Logan Road
Upper Mt Gravatt
4122 Queensland

Ha det bra!

&Bells

second day in Brisbane.

Halloj!!

Nu är vi framme i Brisbane och har inkvarterat oss i våra lägentheter som vi ska bo i iaf de nästkommande sex månaderna. Tyvärr fick inte jag och Madde bo ihop vilket känns jättesurt, inte så att jag har dåliga lägenhetskramrater snare tvärtom men vi hade ju tänkt att laga mat och dela på massa varor så det skulle kunna bli billigare då vi är studenter! But what to do??

Igår blev det mest inhandlad av nödvändigheter såsom; toapapper, duschtvål, hårspray m.m. Vi har jättenära till en mataffär och bara en bit till så ligger Westfield Garden City som är ett jättestort köpcentrum där de har allt till och med SMÅGODIS! Vem trodde de hade smågodis i Australien?? :) Våra nya liv (mitt & Maddes) börjadde ju nu när vi flyttade ner så dagen inleddes tillsammans med Isabella en sväng på gymmet! Sedan lapade vi sol en timme vid våran pool för att sedan ge oss in mot stan för att kika in skolan, åt en bit mat sedan hem och slappade framför en film men de andra svenska tjejerna som bor här på Genesis1. Inte så dumt va? :)

Saknar ALLA där hemma redan så vet inte hur detta ska gå!! Tur att jag har Madde som kan hålla min hand när det blir för svårt!

Imorgon blir det att öppna ett australienskt bankkonto, lapa lite sol vid "fejstranden" för att sedan slå klackarna i taket för första gången sen vi kom hit!

starbucks på singapores flygplats!


Isabella & Madde

Sista flyget.. Brisbane here we come
!



Framme i Brisbane!!

Tar seden dit man kommer... eller?



Pussar och Kramar till alla ni där hemma, ni är saknade! Ta väl hand om er!

&Bells

singapore.

Halloj!

Nu är vi framme i Singapore och sitter just nu på Starbucks där jag och Madde träffade upp Isabella som också är på väg till Brisbane. Flygresan hit tog lite mer än 12h och innan vi skulle iväg så fick vi vänta i nästintill 1h i flygplanet innan vi kunde lyfta pga dåligt väder. Jag som är flygrädd tyckte INTE om den väntan!! Tur att jag har Madde som resesällskap som villigt höll min hand när det var dags att lyfta! Bredvid Madde på flygplanen satt en engelsman så hon fick träna på sin englska och det gick riktigt bra!


Vi är tre riktigt laddade tjejer som känner att det här året kommer vi verkligen att ha the time of our lifes!!


Johanna & Sofia, ni vet vilken kärlekt det här är! <3


Take care!


&Bells

arlanda.

Halloj! Nu sitter vi på Arlandas flygplats och väntar på flyget som lyfter om ca 2 timmar! Vi har redan hunnit tappa bort varandra 1 gång men vi fann varandra snabbt igen! Madde har haft lite otur, först gick hjulen på hennes resväska sönder och nu fungerade inte hennes bankomatkort när hon skulle köpa lunch :( Tur att jag är så rik så ja kunde betala ;)

Väskan är incheckad hela vägen till Brisbane, lite övervikt men det sa dem inget om! Precis avnjutit en kall cider och lite mat så nu börjar fjärilarna lugna ner sig!

Pratade nyss med min älskade syster men blir så ledsen när man hör att andra är ledsna och jag har svårt för sådana här farväl så nu blir det inga mer samtal utan nu är det ja och Madde som blickar framåt mot äventyret som väntar på andra sidan jordklotet! Nu tar vi en drink på det!!

&Bells

ready to go.

Imorgon är det dags att lämna Sverige för en resa på närmare 30 timmar innan vi är framme i Australien - Brisbane. Har varit många "avsked" eller närmare bestämt "på återseende" idag och tårar har fällts lite här och där. Fjärilarna i magen har satt igång rejält och fladdra i magen men det är en skön känsla och just nu känner jag att jag bara vill sätta mig på flyget och känna att jag är på väg.
Väskan är packad och står redo, fick packa om den en sådär 5ggr innan ja kunde stänga den och innan den vägde 23kg. Första gången när jag provvägde den idag vägde den 32kg!! Men jag tackar brudarna som var här och hjälpte mig att sortera bort lite kläder och saker.
pass - check
visum - check
pengar - check
biljett - check
Pappa brukar alltid säga när jag ska iväg att har du bara pass, biljett och pengar så kan du köpa dig resten!



Här är jag i full gång med packningen!


Nu är det dags att få sig lite sömn, ta hand om er nu!
Till hela min familj och alla mina fantastiska vänner jag kommer sakna er enormt mycket <3


&Bells

time is running out.

Tiden rinner iväg, nu är det inte många dagar kvar tills vi lyfter! Det finns mycket som ska hinnas med innan. Träffa vänner, fylla hårddisken med filmer, packa väskan, göra iordning min nya dator m.m
Om det inte är nog så ska jag ju även springa tjejmilen på lördag så håller på att ladda inför det mitt i allt också, No stress! :)
Nu har jag i alla fall tagit fram och lagt allt i väskan som jag vill ha med mig och den står enbart på 24,1kg! Bra jobbat tycker jag bara ett kilos övervikt. Problemet är ju dock att jag inte riktigt kan stänga väskan, ooops!

måndag - tisdag spenderas i Gbg med Imponera. Hjälpte till på ett genomförande för Ica som bl.a. hade aktiviteter på Ullevi. Temat var Jul så aktiviterna som skulle utföras gick i julens tecken...
Ta hand om er!
&Bells

RSS 2.0